Energie vergelijken is eenvoudig

Wanneer je denkt dat je te veel betaalt voor je energieverbruik ga ja naar de site van energie vergelijken. Doe dat ten minste eens per jaar (en begin er nu mee), waardoor je nooit meer onnodig te veel kwijt bent voor gas en elektriciteit. Je ziet heel snel of jouw gedachten kloppen dat je bij de juiste leverancier zit. Zie je dat het goedkoper kan dan kies je uiteraard voor overstappen. Zowel het vergelijken, als het overstappen kun je online eenvoudig regelen. Ook voor het afsluiten van je eerste energiecontract kun je online terecht. In dat laatste geval zul jij je verbruik moeten schatten. Kijk wat andere huishoudens met hetzelfde aantal personen verbruiken en let op het type woning, dat zorgt ervoor dat je een goede schatting kunt maken.     

Energie aanbiedingen bekijken

Energie aanbiedingen, welke aanbieder heeft het goedkoopste aanbod tegen de voorwaarden die jij wilt. Voorwaarden als looptijd van het contract, groene stroom bijvoorbeeld. Vergelijk identieke producten, gas en elektriciteit, voor een eerlijk resultaat. Het is een fluitje van een cent als je de vergelijkingssite bezoekt, waar je alle aanbiedingen bij elkaar vindt. Ben jij je bewust dat de klimaatverandering gestopt moet worden en dat het milieu een stuk gezonder moet worden? En dat iedereen daar een steentje aan kan bijdragen? Dan zul je zeker ook letten op de manier waarop de stroom wordt opgewekt en het gas wordt gewonnen. Zijn er alternatieven, of bedrijven die gas en elektriciteit leveren en iets teruggeven aan de natuur?     

Nieuws

Persoonlijk contact digitaal vervangen tijdens coronamaatregelen: hoe doen we dat en werkt het?

Tijdens de coronapandemie leveren we in op persoonlijk samenzijn en zijn we meer aangewezen op digitaal contact. Denk aan sociale media en messaging-apps. Het gebruik hiervan neemt toe nu we elkaar minder kunnen ontmoeten. Hoe gebruikt Nederland sociale media en messaging-apps nu fysiek afspreken in mindere mate tot niet mogelijk is? Hoe belangrijk is persoonlijk […]

Read More
Nieuws

Welke internetsnelheid heb ik nodig om te gamen?

Deze maand komen zowel Xbox als PlayStation met een nieuwe gameconsole. Een echte gamemaand dus. Dat bracht ons bij Pricewise op het volgende: wat voor internetpakket heb je nodig om een beetje fatsoenlijk je tegenstander in de pan te hakken? We zochten voor je uit wat je het beste kunt kiezen. De upload-, download- en […]

Read More
Nieuws

Klimaatverandering kan invloed hebben op duurzame energieopwekking in Nederland

Van alle energie die in Nederland in 2019 werd verbruikt, was maar 8,6% duurzaam opgewekt. Nederland staat daarmee helemaal onderaan de EU-ranglijst op het gebied van duurzame energie. Dat blijkt uit cijfers van Eurostat. Daarnaast loopt ons land volgens het Planbureau voor de Leefomgeving ver achter op schema om de klimaatdoelen uit het Klimaatakkoord te […]

Read More