Blog

Zweverig? Hell no!

Gaan we het nu over mij hebben als mens? Is dat wel functioneel? Wordt het dan niet te zweverig?

Wat is er eigenlijk nu zo zweverig aan het reflecteren op hoe jij je werk doet, hoe je naar je werk en jezelf kijkt en hoe het ook anders kan? Aan het ontdekken van wie je werkelijk bent en wat je werkelijke potentie is? Aan het opruimen van disfunctionele overtuigingen en communicatiepatronen? Wat is er nu zo zweverig aan het ontdekken van je eigen potentieel en dat omzetten in toegevoegde waarde voor de organisatie? Dat is toch economisch gezond? Dat is toch duurzame inzetbaarheid? Dat is toch verstandig?

Waarom zou je niet je intuïtie meer ontwikkelen en inzetten in je werkomgeving? Waarom zou je niet je interne referentiekader meer benutten om een daadkrachtige koers te geven aan je loopbaan?

Juist in periodes dat alles om ons heen in beweging is, is het van belang om je eigen 2 benen stevig op de grond te zetten. Juist in de waanzinnigheid van alle dag kan je interne referentiekader je helpen de rust te bewaren en de dynamiek om je heen vanuit neutraliteit en compassie te bezien. Juist als mensen om je heen zich verliezen in alle denkrichtingen en alles alle kanten op lijkt te gaan, is het van belang om vanuit je innerlijk weten een duidelijke en daadkrachtige koers te bevaren.

Dus ja, we gaan het hebben over jou als mens. Over je grondhouding en het weefsel van de groep. Ja, we gaan werken vanuit het gegeven dat alles om ons heen energie is en dat het belangrijk is om met energie te werken. En dat gaat zeker functioneel zijn. Want leiding pakken in de geboortefase van een nieuwe organisatie, vraagt om een nieuw perspectief. En het is tijd om je potentieel te onderzoeken en in te gaan zetten.

Wen er maar aan!

designed by teslathemes