Wakkermakerij

Voorbij de complexiteit, terug naar de essentie. Jouw essentie. En dat teruggeven aan de wereld. Dat is wakkermakerij. Dat is waarvoor mensen bij mij komen. Altijd al…

.row

Driften, dromen, dharma en doen

Ik hou van mensen die wakker willen worden om het spel ‘Leven’ te spelen. Mensen die alles uit het leven willen halen, willen weten hoe het zit. Verwonderend, lerend, groeiend, mislukkend en dankbaar.

Ik hou ervan. 

Soms kus ik ze wakker. Soms geef ik ze een liefdevolle por. En soms… Zonder terughoudendheid, kieper ik een emmer water over hun hoofd. En heel vaak: Houden ze mij wakker…

Wakker-worden is serious business.

Ik ben behoorlijk wakker, dat is alles. Het is wat ik wil zijn. Wakker. Het is lastig om wakker te blijven als de wereld om je heen je vermoeit, maar het is wel de moeite waard, want wakker zijn is waarachtig, werkelijk en wonderlijk. Soms ben ik slapeloos, soms sukkel ik in slaap, maar de kosmos heeft een altijd weer een wekker. Dan voel ik het in mijn lijf,  ik hoor het in mijn innerlijk oor of weet ik het met mijn geweten. Er klopt iets niet… en dan word ik weer wakker gekust, gepord of gaat er een emmer water over mijn hoofd.

Ik ben zeker niet altijd wakker

en dromen kan heerlijk zijn. Het leven leven kan heerlijk zijn, het leidt af van waar het werkelijk om gaat met heerlijke onzinnige ruis die voor de ego zeer zinnig kan zijn. Hoe word ik gelukkig, kan ik mezelf zijn en heb ik het fijn? Kan ik mijn hypotheek wel betalen, zijn mijn kinderen gelukkig en blijf ik wel gezond? Driften noem ik dat. Maar voorbij de angst om niet gelukkig te zijn, niet genoeg te hebben, niet genoeg te zijn, ligt de waarheid. Je bent wie je bent en je doet het met wat zich in het leven aandient. En dat is wat het is.

De waarheid

dat je komt doen wat je te doen hebt ongeacht of dat je gelukkig maakt of dat het je jouw leven kost. In mijn geval: het verhogen van collectief bewustzijn. Niet meer en niet minder dan dat. Op een podium, aan de keukentafel, of op het schoolplein. Met een groep, een hogeheer of een verdwaalde ziel, ik doe wat ik te doen heb. Niet omdat ik er gelukkig van word, maar omdat ik ervoor geboren ben. Ik doe wat ik te doen heb en daarmee heel ik mezelf. Ik heel de wereld door een heel mens te zijn.

Is niet zo zweverig als het klinkt.

Het is de natuur. Iedere cel in mijn lichaam doet het. Het werk waarvoor die geboren is. En ik dus ook.
rowRow row row your boat   Gently down the stream   Merely merely merely merely   Life is but a dream  

 Dharma

Ik snap dat als je gevonden hebt waar je voor geboren bent (Dharma), dat je dan stopt met nadenken en gaat doen! Soms heb ik van die perioden. Het nadenken stopt tijdelijk totdat menselijke emoties mijn blik vertroebelen en ik weer aan het twijfelen sla. Dan wordt het tijd voor een koffiedrink gesprek. Yoga-Master-Chart-of-908-Postures-by-Sri-Dharma-Mittra Nadenken over je levensdoel, de reden waarom je geboren bent. Dat gaat voorbij je baan, je loopbaan en je familierollen. Voorbij de prietpraat, het moraal en de normen. Dat waarvoor je geboren bent, doe je ondanks de consequenties. Dan doe je wat te doen hebt, zonder na te denken over de resultaten. Zonder na te denken over de mogelijke eer en status of anderzijds de mogelijke mislukking. Gewoon doen wat je te doen hebt omdat het je leven zin geeft, omdat je ervoor geboren bent. Het klinkt simpel, maar het is niet eenvoudig om te doen en te blijven doen.

Ik zet koffie.

4927856141_5b1699f0fa_oWakker te blijven om ons levensdoel te ontdekken en daarnaar te leven. Ik kus je wakker, ik geef je soms een por en als je het nodig hebt, een emmer water.  Ik deel mijn kennis, mijn kennissen, mijn ervaringen en geef daarmee ruimte om je dingen te laten vertellen die je niet van plan was, maar die ineens gezegd kunnen worden. Coaching? Nee, ik doe maar 1 keer koffie. Misschien een hele tijd later weer eens als je weer in slaap dreigt te sukkelen, maar eenmaal wakker weet je wat je te doen staat. Mij wil je niet te vaak zien, want daarna moet je aan de bak. Wakker blijven, jezelf leren kennen, ont-wikkelen.  

Ik geef lezingen, faciliteer wakkere ont-moetingen

Ik maak ook graag groepen mensen wakker. Gesprekken die voorbij de prietpraat gaan, rechtstreeks naar waar je het al maanden zo niet jaren met je collega’s over wilde hebben. Mens zijn. Gek? Helemaal niet, economisch verantwoord zelfs. En menselijk. Jezelf helemaal meenemen naar je werk zodat je jouw ongekende potentieel kan waarmaken en die van je collega’s leert kennen. Er allemaal Zijn. Een missie delen. En er met elkaar voor gaan. Ieder met zijn neus zijn eigen unieke kant op. De 1 loopt bovenlangs, de ander linksom. De missie als baas. Jij baas in je eigen leven. Simpel. Doen zou ik zeggen. Gebeurt het niet? Verzanden jullie in procedures, complexiteit en ‘dat werkt hier niet’? Haal me erbij. Ik drink mijn koffie met opgeklopte geitenmelk.
meer over Lezingen
meer over kringen namaste

designed by teslathemes