Blog

Van paranormaal beurs voor ondernemers naar platform voor praktische inspiratie in de nieuwe economie

Van paranormaal beurs voor ondernemers…

In 2009 kropen Raymond, Caroline, Inge, Jos,Gemma en ik bij elkaar. Het leek op een middag spijbelen, maar we wilden met meer betekenis meer zinvol gaan werken en dat lukte niet als we binnen de lijntjes bleven kleuren. En daar zaten we, wat gaan we doen? Nadat we hadden vastgesteld dat we zinvoller bezig wilden zijn, pakten we flipover waar we zelf op schreven waarwe goed in waren en warm van werden. Daarna liepen we bij elkaar langs om aan te vullen en te beamen. Er kwam uit dat Raymond Stuwkracht had, Jos een natuurlijke autoriteit was, Gemma een organisatiewonder en ik het andere geluid liet horen. Maar waar telde het naar op? Wat konden we ermee? Welke ambitie deelden we?

De een had de wens om iets in Radio Kootwijk neer te zetten dat ondernemers werkelijk zou raken, de ander had een project met geld voor events, weer een ander organisatietalent en ik had net een project gestart met de naam MKB Krachtcentrale. Het telde op naar een event in Radio Kootwijk waarbij de oude, industriële plek voor 1 dag omgetoverd werd naar een MKB Krachtcentrale:

Laten weten dat ondernemen in de nieuwe economie veel te maken zou gaan hebben met zinvol werk (missie als baas), met meer vanuit talent en passie gaan werken (baas in eigen loopbaan) en meer over organiseren vanuit vakmanschap (nieuwe organisatieprincipes). Zie hier een videoverslag

Het werd door collega’s de paranormaal beurs voor ondernemers genoemd. We werden beticht van navelstaren omdat we zelf ook op die manier wilden gaan werken en erop wilden reflecteren om anderen ervan te laten leren. Dat kostte inderdaad veel tijd, maar we vonden het de investering waard. Zo binnen zo buiten, was onze gedachte. Het moest kloppen.

Dat kleine groepje mensen kreeg iets voor elkaar dat ‘raakte’. Die dag, daar op de Veluwe, waren we wakker, werden 300 ondernemers wakker gemaakt. Het gaf ons de energie om het land in te trekken en meer mensen uit te nodigen, binnen en buiten de organisatie, altijd vanuit passie, nooit vanuit targets of status. In 2010 begonnen we Slimste bedrijven te verkiezen en ze sloten zich aan bij ons lerende netwerk. 5 Jaar later ging Syntens op in de Kamer van Koophandel en namen we afscheid van elkaar.

De groep was gegroeid in aantal en mensen die erin hadden gewerkt, waren gegroeid als mens. Een mooi voorbeeld vind ik Thom, die op een bepaald moment een betaald project had dat erin paste en als projectleider een jaar lang met ogen zo groot als theekopjes de vakmensen durfde te laten gaan. Hij is inmiddels De Ontmanager en schreef het boek: Ontmanagen voor managers.

Caroline en ik hadden en hebben het gevoel dat het werk van de MKB Krachtcentrale niet klaar is en gingen nog even door. En de tijd begint mee te helpen. Steeds meer mensen snappen dat werken en leven anders moet en die voelen dat het met henzelf te maken heeft, maar zoekend zijn in het hoe. Van paranormaal beurs…

Tot platform voor praktische inspiratie voor slimmer ondernemen

Afgelopen vrijdag stonden we samen met 1 van onze Slimste bedrijven op de Zuidas in Amsterdam. Het marmeren laantje van Nederland, waar de hoofdkantoren van de grote geldbazen en advocaten gevestigd zijn. Een laantje waar we lang niet gehoord werden. Ik ontmoette er mooie gepassioneerde mensen die elkaar meer betekenis in hun werkende leven willen, die voelen dat het systeem waarbinnen ze werken niet het beste uit ze naar boven haalt en die het anders willen. En de tijd is rijp. Het kan nu. Sjoerdvertelde zijn verhaal over democratisch organiseren in de advocatuur. De vragen die hem gesteld werden gingen niet langer over bewijzen dat het werkt, maar al veel meer over ‘hoe’ het werkt. Ik werd er blij van. Want ergens komt de kanteling. Dan zijn wij niet meer de gekkies, maar dan zijn wij werkelijk het nieuwe normaal. En wie dan nog niet meedoet, wordt voor gek verklaard.

DOE MEE

Slimste organisaties hebben een missie als baas (1). Er werken mensen die baas zijn in eigen leven (2) en ze hanteren een aantal nieuwe, hele diverse organiseerprincipes (3).

Wil jij van ons leren? Wil jij ook een beweging starten in jouw organisatie? En snap je dat het geen project is, dat je er geen betere beoordeling van krijgt of meer geld? Gun je het jezelf om dat pad in te slaan en te kijken wat het je brengt? Ben je bereid om voor gek te worden verklaard omdat jij diep van binnen voelt dat het zinvoller en betekenisvoller mag en kan? Sluit je dan aan. Wij vertellen elkaar verhalen en leren zo van elkaar. Wij moedigen elkaar aan en weten wie jou kan helpen bij de volgende stap. Neem de stap, je bent het waard. En veel plezier…

www.mkbkrachtcentrale.nl

www.ankewiersma.nl

Anke Wiersma

designed by teslathemes