Leergang ‘Teamontwikkeling 21e eeuw’

Stoom je team klaar voor de nieuwe economie

Wie ben jij?

Jij bouwt aan je organisatie om hem klaar te stomen voor de nieuwe economie. Je snapt dat de mens weer centraal moet komen te staan in de organisatie en dat hij zich blijvend moet ontwikkelen.

Je wilt voorbij de complexiteit terug naar de essentie. Je wilt mensen aan een club laten bouwen waar zelfstandig zelfbewuste professionals hun vernieuwingskracht dagelijks inzetten voor de bedoeling (niet het systeem alleen maar vullen). Waar vanuit eigenaarschap en gelijkwaardigheid aan een gedeelde missie gewerkt wordt.

Je houdt je bezig met thema’s zoals zelfsturing, duurzame inzetbaarheid, eigenaarschap in eigen (leer)loopbaan, nieuw organiseren, transitiemanagement, persoonlijke ontwikkeling, vernieuwingskracht en missie gedreven organiseren.

Je zoekt praktische inspiratie, kennis en training op deze 21e eeuwse vaardigheden om je als team/bedrijf/netwerk verder te ontwikkelen. Misschien zelfs wel coaching (gesprekken om je zelfredzaamheid op deze thema’s te vergroten).

21e eeuwse vaardigheden: jezelf leren kennen en accepteren, samenwerken, leren leren, problemen oplossen, communiceren, ondernemen, digitale geletterdheid, burgerschap, omgaan met informatie, keuzes maken

En oh ja! Naast dat je iets nodig hebt, vind je het een boeiend idee om onderdeel te worden van een netwerk van gelijkgestemden, mensen die je voorgingen en mensen die ook zoeken.

Nog steeds geboeid?

Lees verder, want hieronder leg ik uit waarom wij jullie graag verder helpen en hoe we dat doen.

Van spieken word je slim, van afleren de Slimste

Midden in de gemeente Over Betuwe staat de democratische school voor natuurlijk leren ‘de Vallei’, waar 200 kinderen eigenaar zijn van hun eigen leerloopbaan. Deze kinderen worden klaargestoomd voor de nieuwe economie door ze 21e eeuwse vaardigheden aan te leren, naast het normale curriculum. Hier valt voor jou veel te leren over werken en leren in de nieuwe economie. En dus hebben

Door de overheid en onderwijsinspectie gezien als 1 van de meest innovatieve scholen in Nederland groeit de Vallei waanzinnig snel. Het succes van de school wordt bepaald door het soort onderwijs, hun manier van samenwerken en door de zelfstandig zelfbewuste professionals die er werken; een zeer divers team van leerkrachten die hun eigen 21e eeuwse vaardigheden bewust trainen.

We zien inmiddels in dat hun leerproces ook boeiend is voor andere ‘grote mensen’ en daarom bent u ook welkom om op deze school met uw team aan uw eigen unieke transformatie te werken. In 6 maanden tijd begeleiden we uw team voorbij de complexiteit terug naar de essentie.

De leergang 21e eeuw

Naar buiten kijken (transitieproces)

  • Spieken bij Slimme teams die de transformatie succesvol gemaakt hebben
  • Trends en ontwikkelingen in nieuw organiseren en besturen
  • Leren in de nieuwe arbeidsmarkt

Resultaat is vernieuwingskracht en het openstaan voor nieuwe manieren van organiseren en besturen.

Naar binnen kijken (transformatie)

  • Persoonlijke ontwikkeling richting meer regie in eigen leerloopbaan
  • Teamontwikkeling richting nieuw organiseren

Resultaat is de Start van een persoonlijk leerproces met leerdoelen. Een tweede resultaat is begrip van gezamenlijke uitgangspunten en doelen

Terugbrengen

  • Zo binnen zo buiten principe invoeren.

Wat er op individueel niveau leeft, is direct te vertalen naar de organisatie. Wanneer iemand inzichten heeft in wat hem zelf belemmert en motiveert, kan hij of zij stappen maken om dat te vertalen naar de organisatie. Dit is spannend en vraagt om veel aanmoediging. Maar daar ligt ons doel; het terugbrengen van geleerde (of juist afgeleerde) lessen naar de organisatie.

  • Gelijkwaardigheid in de samenwerking en eigenaarschap over je eigen (loop)baan leidt tot een slimmere organisatie, teams en mensen die klaar zijn voor de nieuwe economie/samenleving.

Investeren in samenwerking

We willen gelijkwaardigheid in samenwerking en zoeken dus partners die willen profiteren van de school en haar netwerk en tegelijkertijd hun netwerk met ons delen. Die meer willen van onze kennis over ‘eigenaarschap op je eigen leerloopbaan’ en visie op ‘leren in de nieuwe arbeidsmarkt’. De school begeleidt kinderen in hun zoektocht naar de eigen levensinvulling en wij willen jullie als netwerk helpen dat met jullie collega’s en partners te doen. Netwerk is nodig omdat de nieuwe economie een nieuwe taal kent, omdat je aanmoediging nodig hebt en omdat elkaar kennis is van elkaar leren. We hebben elkaar dus nodig.

Wie zijn wij

Wij zijn een team van ondernemers en trainers die onderwijs- en organisatievernieuwing begeleidt. Aangevoerd door de oprichter van de MKB Krachtcentrale, het platform dat de slimste bedrijven van Nederland verkiest en als lonkend perspectief aan de rest van Nederland zichtbaar maakt. Zie voor meer info www.mkbkrachtcentrale.nl

Vanuit onze visie op de nieuwe economie, op een vreedzame samenleving en vanuit onze verschillende expertises ondersteunen wij de school van 0–100 jaar.

Nog steeds geboeid? Wil je meer weten? Heb je vragen of kan je niet wachten om verder kennis te maken?

Anke Wiersma

0620363007

Anke.wiersma@mkbkrachtcentrale.nl

Anke Wiersma Oprichter van de MKB Krachtcentrale, het platform dat de Slimste bedrijven van Nederland verkiest en zichtbaar maakt, opdat we leren van elkaar. Organisatieadviseur en schrijfster van het boek ‘De mens centraal in de nieuwe economie’; veelgevraagd spreker o.g.v. organisatievernieuwing/geluk als economisch model/Baas in eigen leerloopbaan; trainer en coach bij zelforganiserende teams.

Reinoeka van Nugteren, begeleider op basisschool de Vallei en projectmanager van innovatietrajecten binnen en buiten de school.

Esther Teunissen, begeleider op basisschool de Vallei, begeleider van teams en bedrijven die Holacracy® als besturingssysteem gaan gebruiken. Holacracy vindt haar basis in het werken vanuit een purpose/missie waarbij gelijkwaardigheid en eigenaarschap wordt gefaciliteerd.

designed by teslathemes