Het Leven is een spel
Cherie Carter-Scott stelde tien regels om het spel ‘Leven’ te spelen. Participeren en reflecteren; zo wordt het leven jouw spel. Ik heb ze als volgt geïnterpreteerd en ze helpen me wakker te blijven in mijn ont-wikkeling en groei.
  1. Je krijgt een lichaam. Je mag het haten, je mag er van houden, dat is om het even en dat is aan jou. Het is in elk geval voor jou gedurende het hele spel. Het is een richtingaanwijzer, een maatje, een vijand, een thuis en een antenne. Jij mag ermee spelen in het spel.
  2. Je gaat lessen leren. Je staat ingeschreven op een organische school die ‘Het Leven’ heet. Je hebt ervoor gekozen om je in te schrijven op die school en het spel ‘Het Leven’ te spelen.
  3. Fouten maken bestaat niet, er zijn enkel lessen. Groei is een proces van experimenteren en leren. Geslaagd of mislukt vormen zij de lessen die leiden tot Grootse Groei. Leven is (al deze) lessen leren, doormaken en ermee zijn.
  4. Lessen worden herhaald tot ze geleerd zijn. Een les wordt op verschillende manieren aangeboden net zo lang tot je het leert. Soms wordt een les vergroot om het in jouw bewustzijn te krijgen. Het begint met kleine tekens, (een stemmetje in je hoofd, iemand ontmoeten en er iets bij voelen, een toevalligheid) tot aan fysieke ervaringen (een botsing, een ziekte, een incident). Als je het geleerd hebt, ga je naar de volgende les.
  5. De lessen zijn nooit klaar. Het leven bestaat uit lessen, er is geen leven mogelijk zonder lessen. Als je leeft, betekent het simpelweg dat je wat te leren hebt.
  6. Er is alleen maar hier en nu. Alles wat later is, komt nog op je pad, maar wat er nu is, is precies waar je zijn moet en er dient zich precies aan wat je nodig hebt om je lessen te leren. Je bent dus precies waar je zijn moet, met wie je zijn moet, op ieder moment in je leven.
  7. Andere mensen zijn spiegels voor jou, van een stukje van jou. Je kan niet iets van een ander vinden zonder iets van jezelf te vinden. Je komt niemand voor niets tegen, alles is onderdeel van een les. We leren door verschilsbewustwording. Als de verschillen zijn opgeheven en je een beleving van heelheid hebt, noemen we dat een samtosha ervaring ofwel een geleerde les ervaring. Direct daarna dient zich het volgende verschil aan, ziehier de volgende les.
  8. Er is vrije wil. Wat jij met je leven doet, mag je zelf weten. Alles wat je nodig hebt om te groeien, is er. Wat je ermee doet, is jouw keuze. Je kunt een les dus pakken, of niet, dat is aan jou.
  9. Het antwoord op iedere levensles ligt in jezelf. Het is jouw antwoord. Een ander heeft een ander antwoord. Alles wat je te doen hebt is kijken, luisteren en vertrouwen dat je krijgt wat je nodig hebt. Een ander heeft geen antwoorden voor jou, een ander overtuigen, proberen te veranderen of de schuld van iets geven, is dan ook zinloos.
  10. Je mag alles weer vergeten. Je zult bij geboorte ook vergeten dat dit de afspraken waren en je kan er in het leven weer bewust van worden. Row Row Row your boat, gently down the stream, merely merely merely merely, life is but a dream…

Doe je mee?

Je kan doodgaan zonder je lessen te hebben geleerd, dat is je eigen keuze (regel 8). Lessen worden herhaald tot je ze geleerd hebt, dus ik ga ervan uit dat ik de lessen die ik niet aankan of niet wil leren dan in karma doorgeef aan mijn kinderen en anders meeneem in een volgend leven. Een fascinerende gedachte, meer is het niet. Ik loop door het leven als leerling, leraar en verwonderaar. Ik zoek mensen die wakker willen worden om de school wat bewuster te doorlopen. Het maakt niet uit wie je bent, waar je vandaan komt of wat je te doen hebt, als je gekomen bent om te leren, ben je welkom bij mij om te leren van elkaar.      

designed by teslathemes